Ron Weijers

 Display in english


Ron Weijers - Accès à la galerie

Weijers traduit sa créativité et ses visions en trois différentes disciplines créatives : photographie, peinture et musique.

Comme peintre, au fil des années il se dévelopa continuellement à travers les matériaux utilisés, les techniques et les concepts. Comme résultat de son parcours dans le design et la communication, son travail libre a été fortement influencé au niveau graphique.

Weijers peint principalement sur des paneaux de bois et son travail peut être décrit comme une technique mixte multi-couches.

========================

Ron Weijers vertaalt zijn creatieve gedachtengoed en visie op eigenzinnige wijze in een veelvoud aan creatieve disciplines waaronder, fotografie, schilderen, muziek en grafische vormgeving.

 

Als schilder heeft hij zich door de jaren heen voortdurend ontwikkeld qua materiaalkeuze, techniek en concept. Ten gevolge van zijn grafische/communicatie achtergrond, was zijn vrije werk gedurende een lange periode grafisch geörienteerd. De laatste jaren heeft hij zich gevoelsmatig echter volwaardig los weten te maken van zijn achtergrond. Weijers maakt gebruik van gemengde technieken opgebouwd in verschillende lagen (collage, acryl, olie pastel, grafiet en objecten) en werkt hoofdzakelijk op houten panelen. Zijn hoge mate van productiviteit genereert een voortdurend in ontwikkeling zijnde stroom aan werk. De basis van zijn recente werken uit de serie 'artifacts' berust op een karakteristieke abstracte beeldtaal. Zijn schilderijen onthullen een diepere betekenis en reflecteren zijn visie op hedendaagse ter discussie staande vraagstukken. Door afstand te nemen van de bestaande vormen neemt de metamorfose de macht over in zijn lijnenspel. Een eigenzinnig lijnenspel dat de groei van zijn werk vanaf de oorsprong laat zien. Zijn intuïtieve en karakteristieke combinatie van kleur, materiaal en vorm prikkelt de fantasie van de beschouwer en verleidt hem tot een andere blik op deze wereld. Het uitgangspunt van zijn schilderproces in het algemeen is de persoonlijke zoektocht naar zijn balans tussen rust en onrust. Zijn werk is de ultieme manier van communiceren met zichzelf en met anderen.

 

Als fotograaf streeft hij ernaar om een objectieve, maar ook alternatieve visie te genereren. Projecten zoals 'Throw away your TV!', 'It's a stars & stripes circus out there', 'Get Connected with Phonarchy', 'Spray-com 2006', 'LA drive-by shooting', 'Target rush-hour' en 'Fixx the game', onthullen een conceptmatig diepere betekenis en reflecteren zijn visie op ter discussie staande vraagstukken van deze tijd. Zijn werk wordt in galeries in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten geëxposeerd. Zijn fotografische visie op New York wordt momenteel gebruikt voor de ontwikkeling van de publicaties 'Manhattan Transfer' en de zesdelige boekenserie 'Alter Vision'.

Als musicus brengt hij in per jaar gemiddeld twee CD producties uit onder de naam Global Frequency. Hij schrijft hij de muziek, maakt de arrangementen en produceert deze muzikale projecten. De opnames komen tot stand in samenwerking met een internationaal gezelschap van bevriende muzikanten. Een en ander heeft ertoe geleid dat er de afgelopen jaren negen CD's zijn uitgekomen.

 

Ron Weijers wordt vertegenwoordigd door: galerie Pakhuis 6 te Rotterdam

 
© Les oeuvres d'Art présentes sur Artabus sont soumises aux dispositions des différentes législations nationales et internationales sur la protection des droits d'auteurs. Toute reproduction ou utilisation des oeuvres de cette galerie est interdite sans autorisation écrite de l'artiste contemporain Ron Weijers.
[ Infos légales | Qui sommes nous | | Calibrage écran | RSS | Accélérateurs Salesforce ]